HEJ DÅ, PACKNING OCH ETT ÅR HEMIFRÅN?

Foto: Caroline Frankesjö© Caroline Frankesjö http://carolinefrankesjo.se

Sitter med tårar i ögon efter att ha läst bloggar från USA där utbytesstudenter i San Tan Valley berättar om sina liv. Alla känslorna bara kom på samma gång och helt plötsligt gick det upp för mig att jag kommer att få uppleva något så otroligt fantastiskt, men på samma gång  läskigt. “Där stod vi på Arlanda och jag vinkade sista gången till mamma och pappa från andra sidan av tullen. Det kändes inte verkligt just då, men när jag senare ringde pappa för att säga ett sista hejdå så slog det mig. Jag kommer varken träffa honom eller mamma på ett år.” Att något så enkelt som att vinka hej då kan innebära något så mycket mer känns overkligt och jag vet inte hur jag ska kunna keep it together. Hur ska jag veta hur många kramar jag ska ge mina föräldrar och syskon innan det “räcker” för att vara utan varandra ett år? Tänk er liksom sekunden man måste släppa taget, ta sina väskor och gå igenom kontrollen. Hur ska det gå?

© Caroline Frankesjö http://carolinefrankesjo.se

Hur packar man för ett år? I mean seriously, jag kan inte ens packa rätt för en vecka utomlands och nu ska jag inte heller bara ha med mig kläder utan också svenska grenuttag, böcker, väskor, skor osv. Har planerat att lägga till en extra väska när jag åker dit och sedan kanske jag köper en extra väska till hemvägen beroende på hur mycket jag handlar där. Men för det första har jag absolut ingen aning om hur modet är där och vad som är okej och inte okej att ha i skolan (dress code) och hur mycket av allt ska man ha med? Haha, märker redan nu hur svårt detta kommer att bli. Har åtminstone förstått att man inte klär sig lika”fint” där, alltså inte direkt blusar, kostymbyxor eller liknande i skolan. Mer hoodies, tshirtar och jeans. Tycker det är så skönt!

© Caroline Frankesjö http://carolinefrankesjo.se

Undrar över allt jag kommer få uppleva också. Allt från home coming till football games, road trips och en massa amerikansk mat (tydligen ligger in-n-out i mitt kvarter så jag lär ju bli stammis där haha). Längtar efter varma kvällar med kompisarna, bilresor med familjen och att bara ta det lugnt i soffan och kolla på någon amerikansk reality-serie. Antar att det jag menar är att jag längtar efter att uppleva livet där som vardag. Det är ju trots allt det jag har drömt om hela livet! Genom att skriva detta så blir jag så otroligt taggad på att åka iväg, men mer och mer aware of hur lång tid det är kvar. 5 månader känns som en evighet! Dock tycker jag att det bara blir bättre och bättre ju längre man får vänta, herregud vilken känsla kvällen innan the big day när man har fått vänta i 10 hela månader. Kommer kännas helt sjukt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s