School survival guide


Sista jag ska göra innan jag blir helt färdig, måste läsa klart The Small Hand. Inte helt lätt då den inte hittills varit så bra, men ska försöka!

Har haft en massa uppgifter som bara släpat efter mig hela lovet och idag fick jag ÄNTLIGEN in dem. Kändes så himla skönt! Saken är den att jag egentligen vet hur jag ska göra för att slippa stressen med både skolarbeten och skolan i övrigt, men ibland följer jag inte riktigt de tipsen själv. Tänkte i alla fall berätta för er mina allra bästa tips för att må så bra som möjligt i skolan.

1. Fixa frukost (till exempel bananpannkakor, smoothies eller mackor) och kläder dagen innan! Trust me, det sparar så mycket tid och dessutom kan man sova lite längre också. Win win!

2. Anteckna ALLT på lektionerna! Så otroligt skönt att bara kunna läsa i sina anteckningar inför ett prov istället för att behöva googla runt och leta i böcker. Dessutom lär man sig ju mycket bättre när man skriver upp saker också. Definitivt värt att prova om man inte redan gör det.

3.  Städa rummet! Haha, hur konstigt låter inte det? Men jag måste säga att de verkligen hjälper för mig! Kanske inte själva städ-processen, men att plugga i ett stilla och rent rum funkar så himla mycket bättre för mig än om det är saker överallt. Blir lugnare på något sätt och dessutom försvinner alla andra tankar på saker man måste göra.

4. Gör pluggandet kul! Lättare sagt än gjort, jag vet, men det finns faktiskt många sätt. Att läsa i en bok är det tråkigaste jag vet och att dessutom inte förstå något är ännu värre. Det jag brukar göra är att sitta och kolla på youtube-videos om det jag ska plugga på istället. Till exempel om jag ska skriva en uppsats om havet så kollar jag 100% hellre på en film från Discovery Channel (till exempel) än att läsa i en skolbok. Lär mig också mer eftersom bilderna fastnar i huvudet.

5. Skriv upp alla uppgifter! Jag brukar göra så att jag kollar provschemat på it´s learning (portalen min skola använder) och sedan skriver jag upp alla uppgifter i anteckningar. När jag sedan gjort klart en så bockar jag av den. Älskar att se listan bara minska och dessutom ett riktigt bra sätt att hålla koll.

Hoppas att ni fått något nytt tips, annars får jag se till at komma på ännu fler i ett till inlägg! Nu ska jag iväg på ett jympa-pass, ha det bäst!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s