Nyttiga ingredienser jag alltid har hemma

stevia stevia1
Repost
Dessa ingredienser använde jag inte riktigt till smoothien som ni ser nedan, men allihopa är key-ingredients som jag gärna använder när jag lagar mat eller bakar. Tycker om alternativ till produkter som kommer från djur då det ofta känns lite bättre att äta plus att det är riktigt gott. Jag är inte vegetarian/ vegan, tror inte riktigt att det passar mig, men varför inte försöka minska lite på köttkonsumtionen? Känns som att det är ett väldigt aktuellt ämne just nu och jag är jättepositiv till det.

Iallafall, det ovan är mandelmjölk, stevia, havregryn, banan och hallon. Mandelmjölk använder jag ofta, om inte alltid, i smoothies. Riktigt gott faktiskt, det borde ni testa om ni inte har det! Enligt mig är det godare än kokosmjölk, men båda funkar. Stevia är ett alternativ till socker som jag också använder en del. Nackdelen är att det är ganska dyrt, men å andra sidan behöver man bara hälften så mycket av det eftersom det är dubbelt så sött som socker. Dessutom innehåller det 0 kalorier! Hur bra? Jag räknar inte kalorier utan äter det jag mår bra av, men det skadar ju faktiskt inte att dra ner lite på sockret.

Havregryn använder jag i gröt och ofta i havrepannkakor som jag gör ibland. Man kan även göra mycket annat, så som havreflarn (som är sjukt gott!) och nyttiga chokladbollar. Har faktiskt en massa bra recept med alla dessa ingredienser som jag kan visa om ni vill. Kommentera gärna om det är något ni vill! Hallonen har jag ofta till bakning och i smoothies, tycker det är perfekt att lägga till när det är något som saknas. Även mango, vattenmelon och jordgubbar tycker jag är väldigt gott.

smoothies

Exempel på en smoothie jag gjorde för ett tag sen som blev jättebra! Tror jag hade smygdruckit lite av den innan jag tog bilden dock, brukar göra mer än så haha… Iallafall så använde jag mandelmjölk, hallon, banan och blåbär i denna. Väldigt enkelt med andra ord, men så gott! Perfekt som mellis eller frukost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s