Hur tjänar man pengar på en blogg?

Två frågor som dyker upp väldigt ofta när det kommer till min blogg är ”Hur mycket tjänar du?” och ”Hur tjänar du pengar?”. Eftersom många är så nyfikna och undrar, så tänkte jag gå igenom lite kort hur jag gör och hur jag tänker. Inga exakta siffror kommer att skrivas ut, men tips på hur ni som bloggar kan göra om ni vill få lite extra varje månad.

#1 – Det första jag rekommenderar är att skapa ett konto på stylewish. Där kan du som bloggare skapa länkar som du sedan tjänar pengar på. Hittar jag till exempel en riktigt snygg tröja som jag vill dela med mig av till er, så kan jag ta länken, sätta in den i stylewish och därmed skapa en länk som ger mig pengar varje gång någon klickar. Det handlar om runt 1 krona för varje klick och riktigt smart faktiskt eftersom man inte behöver göra något mer än så.

Skärmavbild 2016-06-11 kl. 14.30.46

#2- Ett annat tips är att maila företag. Man kan inte sitta och vänta på att företagen ska kontakta en, utan i de flesta fallen så är det bloggaren som tar initiativ. Jag skulle säga att det är runt 70-30 i mitt fall. 70% av gångerna är det jag som kontaktar dem och 30% är det de som kontaktar mig. I samarbeten med företag så brukar dealen ofta vara så att man får hem en produkt som man sedan skriver om på bloggen. Antingen får du betalt för det, eller så är produkten betalningen. Det beror helt på vad man kommer överens om.

#3- Annonsnätverk är inget jag själv använder mig av, men som många andra bloggare gör. Det går ut på att man sätter in annonser på sin blogg, som sedan genererar pengar om läsare klickar på dem. AdSense är ett bra nätverk som är rekommenderat av många bloggare. Nackdelen är dock att annonserna kan vara ganska fula ibland och man kan inte heller välja vilka annonser som dyker upp.

_________________________________

Som sagt så kommer inte jag att ta upp några exakta siffror när det gäller vad jag drar in, men som ni kanske förstår så är det olika från månad till månad. Vissa månader går det jättebra och andra, mindre bra. Det som man som bloggare måste förstå är dock att man inte kan blogga bara för att tjäna pengar. Man själv mår inte bra av det och läsarna slutar tycka att det är intressant efter ett tag.

_________________________________

Hoppas att ni fick några tips som kan hjälpa er på traven. Har ni några frågor så är det bara att kommentera, lycka till!

Annonser

One thought on “Hur tjänar man pengar på en blogg?

  1. Effectivement ton excuse est digne d'être rajoutée à ma liste 😉 !Toutes ces nouvelles sont très rÃnsauisjo©tes !Tu crois qu'il n'est pas trop tard pour faire pousser des lentilles ?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s